11 May 2016

Slowdive'dan Yeni Albüm Geliyor!








Shoegaze efsanesi Slowdive 21 yılın ardından yepyeni bir albüm yayınlıyor. Albüm çalışmalarının Temmuz'a kadar bitmesi bekleniyor.

1995'te Pygmalion albümünü yayınladıktan sonra müzik kariyerine son veren Slowdive 2014 yılında yeniden birleşme kararı alarak dünyanın birçok yerinde sayısız konser verdi. Geçtiğimiz yıl da Chill-Out Festival kapsamında İstanbul'da muhteşem bir konser verdiler. Ardından Pitchfork yeniden birleşmenin şerefine Slowdive için Souvlaki adında bir belgesel çekti. Grup bir yandan durmak bilmeden konserlere devam ederken diğer yandan Rachel Goswell muhteşem bir projenin peşinde koşturuyordu. Editors, Mogwai ve Slowdive'dan Minor Victories adında akıllara zarar bir grup yarattılar. Öte yandan Slowdive stüdyoda albüm kayıtlarına ara vermeden devam ediyordu. Sosyal medya hesaplarında sık sık stüdyo görüntülerini paylaşan grup shoegazerları bir hayli heyecanlandırıyor nispeten.

Rachel Goswell geçtiğimiz gün Stereogum'a verdiği röportajda stüdyoda hummalı bir çalışmanın olduğunu, ancak grup üyelerinin sık sık farklı şehirlerde olması nedeniyle çalışmaların geciktiğini belirtti. Ayrıca albümde çok fazla şarkının olduğunu ve kendisinin de bazı şarkılarda yer aldığını söyledi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder